Thursday, August 26, 2010

Citrontomat

 Bild: www.hebe.se

Jag älskar citroner. Och jag älskar tomater. Så varför inte lite citrontomater!?! Citrontomaten liknar både till form och färg citronen. Den har tre rum och är ganska ihålig i fruktköttet. Citrontomaten är dekorativ och har en bra balans mellan sötma och syra. Detta är en tomat som passar utmärkt till fisk. Jag är jätte sugen på att införskaffa en planta till nästa säsong. Men vi får inte glömma att jag inte har speciellt gröna fingrar. Kanske kan övertala svärfar som är tomatspecialist att driva upp en planta citrontomater åt mig i sitt växthus? Blev väldigt nyfiken på denna lilla skönhet i alla fall...

Bild: www.icakuriren.se

6 comments:

Freedomtravel said...

Det finns ju så sjukt mycket underbara, goda, vackra tomater nu! Det känns som att det har exploderat i affärerna senaste åren!

DILA said...

Freedomtravel: Ja, tänk vad många olika tomater vi har tillgång till idag. När jag var liten var tomater något dyrt och lite exotiskt.

Kram Dila

Malin said...

Vad häftig, den har jag aldrig hört talas om innan, den vill jag oxå köpa nästa år. Varför har inte MIN svärfar växthus, varför har inte JAG det?? Just det, för att vår tomt är för liten... Men så fort vi flyttar till ett hus med större tomt så...Då kan jag plantera åt dig oxå ;-)
Kram

DILA said...

Malin: Vi har inte ens en egen tomt, vi har rutat in ett hörn på innergården och kör krukvarianten. Vore snällt om du kunde plantera åt mig också. =)

Kram Dila

Kerstina said...

Man får gröna fingrar när man odlar tomater! Prova får du se!

Birgitta Pettersson said...

Så sant som det är sagt!

Glöm aldrig det goda som kommer ur svårigheter. Det är bevis på din förmåga och ger självtillit när du står inför nya hinder / Paulo Coelho