Sunday, August 29, 2010

Härliga helg...


Promenad efter ån.
 Gamla stan.
  
Igår morse var vi uppe med tuppen. Hilmer vaknade vid sex och låg och kvittrade glatt. Strax efter vi hade gått upp och krypit upp i soffhörnet för att morna oss lite kom Oliver upptassande. Sen dröjde det inte länge innan Andreas också anslöt för lite soffmys. Klockan sju satt vi och åt en härlig frukost medan solen strålade ute. På förmiddagen passade på att ta en promenad ner på stan innan Andreas började jobba. Vi var på jakt efter höstkängor till Oliver men hittade inga. Vi får ta en tur till köpcentret i veckan och hoppas att vi har mer tur där. Efter lunchen gick Oliver, jag och Hilmer hem till mina sysslingar Agnes, Signe och Noa som tillsammans med sina kompisar hade anordnat insamling till Katthemmet här i stan. Det fanns fika att köpa, bokhjul, gissa kulor i burk, sätta svans på katten (ingen riktig förstås), tipspromenad, kaninroulette och mycket mer. Jag vann boken "Det andra könet" av Simone de Beauvoir på bokhjulet. Alla pengar gick oavkortat till Katthemmet. Förra året gick insamlingen till Världsnaturfonden. Andreas kom efter jobbet och hann med och fika han också. Efter det åkte vi hem till min moster och hämtade en stor buxbom hon fått av sin granne åt oss, ca en halvmeter hög och stor och frodig. Vi gör saker i lite annan ordning än alla andra när det gäller det mesta. Vi bor i lägenhet men odlar trädgård i krukor på innergården. När vi sen hittar hus så är det bara att plantera ut alla våra växter som vi drivit upp. På kvällen var Linus, Marika och Elsa här. Vi bjöd på  ost- och trattkantarellpaj och sallad. Riktigt smarrigt.

Idag har vi också varit ner på stan där vi träffade Linus, Marika och Elsa igen för en mysig fika. Inte heller denna gång hittade vi några kängor till Oliver. Men lite shopping blev det i alla fall. Lite kläder åt Hilmer från Polarn och Pyret, jacka till Oliver från H&M, tröja och sjal till mig från H&M och tre ljuslyktor från Indiska. Nu är vi hemma igen och Andreas står och lagar Burgundisk gryta. Kan knappt vänta tills maten är färdig, det vattnas redan i munnen...

Fika i solen hos mina sysslingar.
Insamling till Katthemmet.

4 comments:

Ferferi in Paris/Gothenburg said...

Vilket höstinlägg! Burgundisk gryta, ljuslyktor och höstkläder. Ska jag längta eller gråta... Kommer ju till Sverige på tisdag igen. I Paris är det fortfarande sommar!

Helly på Sicilien said...

Vilken kul insamling. Kanske något jag skulle kunna arrangera för mitt hundhem :)

Skickar gärna lite värme härifrån!

Malin said...

Vilken helg, god mat, härliga vänner och shoppiing! Hoppas dom fick in ordentligt med pengar till katthemmet.
Tack för din kommentar hos mig igår, den värmde!
Kram

DILA said...

ferferi: Jag älskar hösten även om jag tycker att det är lite sorgligt att sommaren är över. Men allt har sin tid.

Helly: ja, det var en jätte rolig insamling till ett gott ändamål. Tackar och bockar för värmen du skickar! =)

Malin: Ja, det var en mysig helg. Jag har inte hört än hur mycket pengar de fick in men jag hoppas att det var mycket. Du är en modig tjej, Malin! =)

Kram Dila

Glöm aldrig det goda som kommer ur svårigheter. Det är bevis på din förmåga och ger självtillit när du står inför nya hinder / Paulo Coelho