Monday, November 01, 2010

Halloweenparty, ny familjemedlem och annat skoj...

Oj, oj, oj. Äntligen färdig. Nu har jag städat ända sedan i morse. Jag vet att det tar tid och nej jag är inte det minsta ordningsam. Men när jag väl städar då gör jag det ordentligt. Väldigt ordentligt. Jag får väl i och för sig skylla på platsbrist, fyra personer i en 2,5:a på 70 kvadrat och med lite förvaringsmöjligheter. Då är det inte lätt att hålla ordning. Förutom att städa har jag också bytt lakan i sängen, tvättat, rensat mitt skrivbord, rensat min garderob och sorterat undan Hilmers för små kläder. Men, men nu är det färdigt. Jag ville ha det gjort inför min födelsedag imorgon. Inte för att vi ska fira mig förrän på Lördag men det känns skönt att ha lite fint när man fyller år.

I helgen har det varit full fart på högsta växel. I fredags kväll var Oliver iväg på Halloweenpart/disco i skolans gymnastikhall utklädd till zombie. Han var helt slut när han kom hem efter att ha sprungit omkring och brottats med sina killkompisar. Det är roligt att se att killarna springer omkring och jagar varandra och brottas och tjejerna dansar. Varför är det så tro?
 Oliver som zombie.
Oliver och kompisen Pontus.

I fredags kom också vår nya familjemedlem, Stanley. Ja, han heter faktiskt Stanley och kommer väl till pass i vår familj. Den jag pratar om är vår nya food processor/hushållsassistent. Vi har tidigare haft Andreas mormors gamla hushållsassistent som nog är minst 40 år gammal. Vi har länge tittat på en Major Titanium från Kenwood men inte slagit till förrän nu. Eftersom vi lagar en hel del mat och bakar så tyckte vi att det var en bra investering. Andreas invigde Stanley genom att baka franskt lantbröd som var riktigt mumma. Ikväll ska vi baka lite foccacia. 
Stanley.
 Franskt lantbröd.

I Lördags var det kalas för Olivers och Hilmers kusiner Felix och Elvira.  Elvira fyllde 1 år i måndags och Felix fyllde 3 år i lördags. Det var full fart och hög ljudnivå, då många barn skulle samsa om utrymme och uppmärksamhet. Efter kalaset åkte vi direkt ut till svärföräldrarna i Julita. Eftersom Hilmer sover dåligt just nu och gjort så i en vecka somnade jag utmattad redan vid nio. Jag vet inte om Hilmers sömnproblem beror på förkylning, tänder på g eller om han är inne i en utvecklingsfas. Kanske är det en kombination av alla tre?
Felix i sin sjörövarutstyrsel 
som han fick i present av oss.
Det är bara lappen för ögat som saknas. 
 Söta Elvira.

På söndagen var jag, svärmor och svägerskan till Julita gård på julmarknad (jul på slott och herresäten). Det var jätte mysigt och det fanns mycket fint men det enda jag kom hem med var julkorv och knäckebröd. Måste erkänna att den där riktiga julstämningen saknades, kanske har något att göra med att det var grått och lerigt och att det var sista oktober?
Julita gårds huvudbyggnad från baksidan.
 Svägerskan och svärmor.
 Svärmor tittar på mössor och halsdukar.
 Svärmors fina dörrkrans som hon har gjort själv.

Nej, nu ska jag ta och klä på mig. Andreas slutar strax jobbet och då ska han, jag och Hilmer ta en promenad till affären och handla lite. Oliver åkte ut till farmor och farfar i Julita idag för lite höstlovskul. Och ja, jag lär nog däcka tidigt ikväll igen. Det här med att ställa om tiden till vintertid har fått mig att känna mig jetlaggad. Det kommer nog att ta ett par dagar till innan jag är med i matchen igen. Hur känner ni?

Bilder: Privata (Made by Dila)

4 comments:

Freedomtravel said...

Vilka fina dräkter! Vi märkte inte ens att det var Halloween...

Malin said...

Jag vill oxå ha en hushållsassitent, dom är bara så dyra.... Er nya ser jättefin ut!

Fina dom var era halloween-monster, hoppas dom fick mycket godis ;-)

Sv. Förändringar är inte så roligt när dom är påtvingade, när vi inte har något val. Då är det otäckt, osäkert och väldigt nervöst...

Kram Malin

DILA said...

Freedomtravel: Visst är de fina! Nej, för de flesta går halloween obemärkt förbi. jag tycker nog att det är lite överskattat.

Malin: Ja, de kostar en del men vi har sparat flera år innan vi slog till. Visst är de grymma killarna! Oliver gillar som tur är inte godis men lite chips blev det nog. Nej, påtvingade förändringar är aldrig roliga. Men ni verkar vara så starka tillsammans och förhoppningsvis kommer det något gott ur det som har hänt. Tänker på dig!

Kram Dila

Sussi said...

Önskar faktiskt att vi skulle fira Halloween ordentligt här i Sverige! =D
Är glad att se att ni firade den 31 oktober och inte på alla helgona helgen som så många gör. =S

Glöm aldrig det goda som kommer ur svårigheter. Det är bevis på din förmåga och ger självtillit när du står inför nya hinder / Paulo Coelho