Monday, January 17, 2011

Längtan efter våren...

 Pärlhyacinterna i de gamla sillburkarna.

Ja, nu är jag trött på vintern och vill ha vår. Längtar efter våren, att få se naturen vakna till liv på nytt. Känna energin återvända efter att ha gått på halvfart i vintermörkret. Ljuset. Längtan efter ljuset. Fågelkvitter. Och doften av blöt jord. Ja ni ser. Här har vi längtat efter våren som galningar i dag. Ute droppar det, och snöslask så långt ögat kan nå. Lite hjälp på traven har jag i alla fall fått. Fick en kruka pärlhyacint av min underbara svärmor igår. Jag delade på den och planterade dem i ett par gamla söta sillburkar, överblivna efter julens festligheter. Det blev ganska sött tycker jag. Nu går jag och stirrar på mina pärlhyacinter, väntar på att de ska slå ut. Imorgon ska jag köpa mig en ny bukett tulpaner för att stilla min vårlängtan ytterligare.

Förra veckans tulpaner som nu gått till de sälla jaktmarkerna.

Idag har städat hela dagen. I bakgrunden har jag haft Lucio Dalla som fått städenergin att vara på topp. Imorgon kommer målarna och ska fräscha upp vårat badrum, då är det skönt att kunna släppa in främmande människor utan att det ser ut som ett bombnedslag. Medan jag städade det sista, hade jag en gryta kalops som fick stå på spisen och puttra i över två timmar. Åh, vad gott det blev. Så där mört så att köttet nästan faller sönder. Och så kokt potatis och skivade rödbetor till. Husmanskost när den är som bäst! Ett av mina nyårslöften var att jag ska bli bättre på att prova nya recept. Målet är ett nytt recept i veckan. Nu kanske det inte blir så ofta men det är i alla fall målet. Jag är en sådan där person som älskar kokböcker och har alldeles för många. Nu måste jag börja använda dem och utmana mig själv i köket. Min söta vän Malin har också massor av goda, spännande och roliga recept. Kika in på hennes blogg så hittar ni recept för alla smaker. Förra veckans nya recept hittade jag hos Malin. Det blev en fiskgryta med doft av lime. Det var hur gott som helst och något som vi garanterat kommer att laga igen. Denna veckas nya recept är fortfarande en hemlighet. Eller ska jag vara riktigt ärlig så har jag inte bestämt mig än. Återkommer när beslut är fattat.

2 comments:

Malin said...

Visst är det kul med nya recept? Jag har haft veckor där jag BARA har haft nya recept mån-fre, det är en rolig utmaning och jag letar runt på matbloggar en bra stund innan jag är nöjd!
Det trista med att snön smälter nu är ju att man VET att våren inte är på väg, det är för tidigt, det kommer komma mer snö, mer kyla, mer slask och mera plusgrader, om och om, ett bra tag till :-( Jag längtar nämligen oxå till våren och ännu mer till sommaren!
Kram

DILA said...

Malin: Ja, det är så skoj att prova nya recept. En hel vecka med bara nytt, det var kul. Jag tycker att du har många roliga recept, helt i min smak. Ja, visst kommer det att komma bakslag. men det känns ändå bättre nu när ljuset återvänder. Det känns att vi går mot varmare och ljusare tider och när vi minst anar det, då är våren här och sommaren inte långt borta.

Kram Dila

Glöm aldrig det goda som kommer ur svårigheter. Det är bevis på din förmåga och ger självtillit när du står inför nya hinder / Paulo Coelho