Sunday, March 06, 2011

Tillbaka igen!

 
Det blev ännu en tyst vecka här på bloggen. Tråkigt, men inte mycket att göra åt. Det har varit full fart på jobbet. Undervisningen har flutit på bra även om jag känner mig lite ringrostig. Det har känts bra med eleverna trots att jag har blivit lite testad så som man gärna blir som ny. Arbetskamraterna är trevliga och hjälpsamma och det känns som om jag kommer att trivas. Det har varit full fokus på lektionsplaneringar och allt det praktiska runt omkring. Hela min kalender och mitt skrivbord är fulla med gula och rosa postit-lappar med saker jag måste göra eller komma ihåg att fråga hur man gör. När en punkt är avbockad kommer tio nya, åtminstone känns det så. Lite frustrerande måste jag säga men det lossnar säkert snart. Att pendla med tåget har fungerat över för väntan och det har bara varit någon enstaka försening. När jag kommer med tåget strax efter sju på morgonen har jag en kort promenad längs vattnet på ca fem minuter. Varje morgon möter jag ett sött pensionärspar i åttioårsåldern som är ute och motionerar med sina gåstavar. De är alltid så hurtiga och håller ett högt tempo och varje morgon möts jag av ett leende och ett glatt godmorgon. De där två gör verkligen min dag och tack vare dem kommer jag alltid med ett stort leende till jobbet. Tänk vad lite genuin trevlighet kan göra! Jag har varit helt utmattad varje kväll och ofta somnat samtidigt som Oliver.

När jag kom hem i fredags var jag väldigt glad att det var helg för energiförrådet var helt uttömt. Hilmer började sin inskolning på dagis i torsdags tillsammans med Andreas och både torsdagen och fredagen hade gått alldeles galant. Hilmer hade somnat direkt när Andreas lagt honom på sovmadrassen och ätandet hade också fungerat bra. Dessutom verkade han tycka att det var jätte roligt och spännande med alla barn. Inskolningen kommer att fortsätta imorgon och vi får se hur många dagar till som behövs. Det viktiga är att Hilmer känner sig trygg när det är dags för Andreas att lämna. I lördags förmiddag lämnade vi Hilmer hos min mamma och sen åkte Andreas, jag och Oliver till Öppet Hus på Musikskolan här i stan. Oliver provade att spela både gitarr, oboe, piano, trummor, trumpet och fiol. Sen valde han att ansöka till gitarr i första hand och trummor i andra hand. Som sagts tidigare, min son vill bli rockmusiker. Det som är tråkigt är att det är så långa köer till Musikskolan så har han otur kan han få vänta ända till nästa höst innan han får börja. Men den som väntar på något gott... Som tur är har vi en gitarr här hemma, så han har redan börjat att öva på egen hand och dessutom hunnit med att "skriva" en låt som heter Beautiful. Vilken rockstar!!! Idag var vi på Faktorimuséet och tittade på ångmaskinerna och provade olika experiment på Faktotum. När Andreas och Oliver gick vidare till badmintonträningen tog Hilmer och jag en promenad hem i solen och sedan har eftermiddagen ägnats åt omdömmesskrivning för 9:orna som ska vara inrapporterat klockan 16 imorgon. Det blev ett par timmars arbete men nu är jag färdig och det är dags för sängen. Jag hoppas att jag har mer energi nästa vecka så att jag har ork att blogga lite och framför allt ork att titta in hos er mina kära bloggvänner.
Natti natti och en önskan om en solig och härlig vecka till er!

3 comments:

Malin said...

Oj, vilket tempo ditt "nya liv" rusar fram i, hoppas du hinner reflektera, ta det lite lugnt och njuta av din familj oxå! Men det viktigaste är ju att du tycker det är kul och som du skriver så lugnar det väl ner sig sen när du har landat i det nya jobbet.
Skönt att inskolningen går bra!
Kramar

Ellinor said...

Förstår att veckorna är intensiva och energikrävande. Då är det skönt att få lite respit under helgen. Ni verkar ha haft en väldigt mysig helg så jag hoppas att du samlat på dig en massa energi inför stundande vecka.
Kram

Sussi said...

Härligt att allting går så bra! =D

Glöm aldrig det goda som kommer ur svårigheter. Det är bevis på din förmåga och ger självtillit när du står inför nya hinder / Paulo Coelho