Monday, April 25, 2011

Naturreservatet ÅholmenÅh, vilken underbar påsk vi har haft! Strålande väder, god mat och tid med närmsta familjen. Kan man ha det bättre!?! I fredags var vi och firade Andreas mormor som fyllde 96 år. Tänk att man kan vara så pigg vid denna ansenliga ålder. En riktig krutgumma med humor som inte är av denna värld. Efter firandet följde vi med svärföräldrarna hem till Julita där vi stannade och andades lantluft till söndagen. Vi hann med både grillning, påskmat, metande vid sjön och picknick i det gröna. På söndagskvällen var vi bjudna hem till min moster G tillsammans med delar av la grande famiglia för lite grillning. Som vanligt blir det ett smärrre men glatt kaos när vi träffas och trängs i vår släkt.

När vi vaknade i morse log vädret fortfarande emot oss och vi bestämde oss för att packa fikakorgen och bege oss ut i det gröna. Tillsammans med delar av la grande famiglia (idag var det Andreas, jag, Oliver, Hilmer, mamma, moster G, morbror D, kusinerna Moa och Emil, kusin Kim och hennes dotter Tindra) styrde vi mot naturreservatet Åholmen som ligger en bit utanför Eskilstuna, strax efter Kvicksund om man åker vägen mot Strömsholm. Åholmen är en naturpark och resterna efter en försöksträdgård som anlades av Linnés lärjunge Gustaf Reuterholm i slutet av 1700-talet. Här kan man finna både ett interessant fågel- och växtliv samt promenadvänliga gångstigar. Vissa tider är den sk Linnépaviljongen öppen med caféverksamhet. Vilken underbar liten oas. Jag fotade så kameran nästan glödde. Så vackert och fridfullt! Detta är verkligen ett utflyktsmål jag kan rekommendera.

En busig Hilmer.
Oliver med sin mormor.
Moster G bland vitsipporna.
 Min söta kusindotter Tindra.
 Min lika söta kusin Moa.
 Min kära mamma, 
världens bästa!
Min gulliga kusin Emil.

6 comments:

Malin Thörnblad said...

Vilken påsk ni har haft och vilka underbara bilder! Ni verkar verkligen ha en härlig sammanhållning i er familj, på både din och Andreas sida, härligt. Här firade vi som vanligt bara vi tre, men jag klagar inte, dom har ju valt bort oss så då anser jag att det är dom som förlorar.
Kramar

Ellinor said...

Det låter verkligen som en underbar påskhelg! Vädret har sannerligen visat sig från sin bästa sida.
Hoppas att du får en lika härlig vecka.
Kram

Riset said...

Vad mysigt! Du tar väldigt fina kort!

Skönt att se en pigg och frisk Hilmer :-)
Kramar

DILA said...

Malin: ja, vi hade en mysig påsk. vi har en bra sammhållning i vår familj och står både min familj och Andreas familj nära. Det är skönt! Tråkigt att era nära och kära valt bort er, men som du säger så är det verkligen deras förlust. Ni har varandra och det är det viktigaste. Er vinst och deras förlust.

Ellinor: en underbar påskhelg med ett fantastiskt väder. Tack, önskar dig detsamma.

Linda R: Ja, det var mysigt. Tack så mycket. Känner mig lite stolt över att ha fått så fint omdöme från en så duktig fotograf som du! Ja, Hilmer är pigg och glad nu. Äter som en häst och röjer överallt. Nu gäller det att vara med.

Kram Dila

Fröken Isakson said...

Helt underbara bilder. Och vad fin Hilmisen blev i sina kläder :D. Måste ses snart. kram kram

Ewa (mamma till 6 döttrar) said...

Bilden med vitsippor är fantastisk och får mig att tänka på Ronja Rövardotter :)

Glöm aldrig det goda som kommer ur svårigheter. Det är bevis på din förmåga och ger självtillit när du står inför nya hinder / Paulo Coelho