Tuesday, May 24, 2011

Far, far away...

Far, far away. Så långt har jag befunnit mig ifrån bloggvärlden de senaste veckorna. Jag har varken haft ork eller lust att blogga. Trots att jag har saknat er mina kära bloggvänner har jag knappt orkat tittat in hos er, än mindre kommenterat. All min tid har gått åt till familjen och jobbet. På jobbet har utvecklingssamtal, uppföljningsmöten, omdömesskrivning, betygsvarningar och studiebesök avlöst varandra. Man kan lugnt säga att vårterminen är jobbig och stressig. Nu är vi inne på sista "riktiga" lektionsveckan. Fredag är sista dag för inlämningar och prov. Nästa vecka är kortvecka och då ska det rättas så pennan glöder och sen ska betygen sättas. Sista skolveckan är det bara en massa roliga aktiviteter med klassen. Två fredagar i rad har jag varit uppe Stockholm med två  klasser i 8:an och besökt Demokrativerkstan och Riksdagen. Det var riktigt roligt och eleverna uppskattade besöket jätte mycket. I Demokrativerkstan fick eleverna spela rollspel och leka riksdagsmän och vara med i partigrupper och utskott och ta fram nya lagförslag. De tyckte att det var lärorikt att rent praktiskt få lära sig arbetsgången från förslag till beslut. Förra fredagen såg vi Anders Borg och i fredags hälsade vi på Carl Bildt och skymtade Göran Hägglund. Det var en riktig wow-faktor för eleverna att få se våra politiker in real life. Helt plötsligt blev det lite spännande och intressant med riksdag och regering, ett annars i elevernas tycke ganska tråkigt område. Jag har varit hemma och vabbat i två dagar nu. Hilmer har ögoninflammation och är portad från dagis eftersom det tydligen smittar väldigt lätt, och idag kom Oliver hem från skolan med 39 graders feber. Imorgon får Andreas vara hemma och vabba eftersom jag har prov med en 7:a samt ett uppföljningsmöte. Nej, nu ska jag snart krypa till kojs tänkte bara titta in hos er och säga hej innan jag släcker lampan och ropar efter John Blund...

På väg till Riksdagen.

3 comments:

Ellinor said...

Jag förstår att du inte haft tid för bloggen, det verkar ha varit en intensiv sista tid. Snart hägrar dock sommaren och lov för din del (?). Ska bli så skönt med lite ledighet. Får bara hoppas att vädret blir lite bättre också.
Kram

Malin said...

Det låter som om du har haft en stressig vår, hoppas du kommer få ett lågt, soligt och skönt sommarlov! Saknar dina inlägg och dina kommentarer men förstår ju din prioritering, familjen först, jobbet sen och ja, sen är säkert tiden slut för något annat. Hoppas barnen blir friska snart, fy vad jobbigt att ha det uppepå allt, att pyssla ihop det då oxå.
Kram och jag tänker på dig!

DILA said...

Ellinor: Ja, ibland räcker inte tiden till. Det ska bli underbart skönt med sommarlov och lite ledigt. Och vädret kommer att bli alldeles strålande!

Malin: Ja våren har varit händelserik, både sorg och glädje har fyllt mitt liv. Det har varit stressande men också otroligt lärorikt och roligt. Vi har varit sjuka alla utom Andreas men nu har energin återvänt igen. Tänker på dig också.

Kram Dila

Glöm aldrig det goda som kommer ur svårigheter. Det är bevis på din förmåga och ger självtillit när du står inför nya hinder / Paulo Coelho