Sunday, May 29, 2011

Rabarber och Mors DagDenna vecka (21-29 maj) har det varit Rabarberfestival här i Sörmland. Det har varit ett digert program med allt från rabarbermatlagning på Cajsa Warg, Rabarbermarknad i Mariefred till Rabarberpajstävling på Yxtaholms Slott. Jag älskar rabarber och har alltid så gjort, ända sedan jag var liten och nallade rabarber i mormors land. Jag njöt av den där sura, lite beska smaken och gick gärna omkring och smaskade lite på ett fint exemplar. Jag älskade mormors goda rabarberkräm med kall mjölk till, svärmors goda rabarber- och jordgubbspaj går inte heller av för hackor. Andreas bror Fredrik kan en hel del om rabarber och har hittat en sort som inte är så där supersur, utan har en lagom syra. Jag måste nog fråga honom om namnet på denna sort så att jag vet vad jag ska odla för rabarber i min framtida trädgård. Tyvärr så hann jag inte besöka något av årets programpunkter men jag har redan bokat in vecka 21 i nästa års kalender för att inte missa denna mysiga festival. 

Igår skulle vi ha varit i Uppsala hos min kära barndomskamrat Linda R och deltagit på dopet av hennes yngsta son Ralf. Tyvärr åkte jag på influensan som Oliver släpade hem i början av veckan, fredag och lördag låg jag däckad i feber, halsont och snuva. Jag har blivit utsedd att vara Ralfs gudmor, ett uppdrag jag har antagit med ära och glädje. Ibland blir det inte riktigt som man har tänkt sig, och influensan stod inte riktigt med på schemat. Men nu är det som det är (och det finns värre saker i livet), Ralf och jag får ha ett eget namngivningskalas i sommar då jag får lära honom allt han behöver veta om livet.


Idag är det Mors dag och jag måste gratulera alla underbara mammor där ute, alla speciella och älskade. Oliver överraskade mig i morse. Efter frukosten ville han gå ut i parken och leka och försvann iväg med kepsen på huvudet. Jag fortsatte att stöka i köket, plockade undan och diskade. Efter ett tag kommer han in igen och sträcker fram den sötaste bukett med syrener som han hade plockat åt mig. Kan man få mer kärlek än så? Jag har aldrig varit en sådan där tjej som sedan unga år längtat efter barn och familj. I tonåren sa jag till och med att jag aldrig skulle ha barn. Tänk så fel jag hade. Oliver och Hilmer är mina ögonstenar och utan dem skulle jag inte vara en hel människa. De fyller mig av så mycket kärlek och glädje. Jag älskar dem över allt annat. Andreas och jag brukar titta på dem när de sover och förundras över hur vi lyckats skapa så underbara och perfekta barn. Det är en ära att få vara deras mamma. Jag är inte perfekt men jag försöker alltid att göra mitt bästa och jag ger dem all kärlek jag kan.

På förmiddagen tog vi en Mors Dag-fika på stan tillsammans med Linus och Marika.Efter det åkte vi på en husvisning där vi trängdes med en massa andra nyfikna spekulanter. Sen åkte vi till min mormor där vi firade henne och min mamma på Alla mammors dag. Tripp trapp trull, det är jag, mamma och mormor där mormor är den kortaste. Ser faktiskt ganska roligt ut. Dagen avslutades hemma med Andreas hemmagjorda hamburgare med hembakta hamburgerbröd. Kan man ha en bättre Mors Dag än så!?! Efter en stressig och händelserik vår där glädje har blandats med sorg måste jag ändå säga att jag har ett underbart liv. Jag har en underbar familj som är mitt allt, jag är frisk, jag har fantastiska vänner och nära och kära, ett jobb som jag älskar och sommaren står runt hörnet och väntar med solsken och äventyr...

4 comments:

Linda Risberg said...

...och Du är en fantastisk vän! Vi saknade dig/er på dopet! Ralf och Nils skickar massa pussar till sina goa gudmor på mors dag!

Ellinor said...

Det låter som om du haft en underbar helg och en förträfflig mors dag.
Hoppas nu att du slipper fler sjukdomar och istället kan njuta till fullo av den stundande sommaren!
Stor kram

Malin said...

Trist att du missade dopet men som du skriver, sånt där råder man ju liksom inte över. Skönt att du mår bättre nu och att ni fick en sån fin Mors-dag! Jag skulle ju inte heller ha barn, hu vilken tanke nu, hur skulle man klara sig utan dom??
Kramar

DILA said...

Linda: Tack detsamma! Saknar er också!

Ellinor: Tack Ellinor! Jag hoppas också på en underbar sommar.

Malin: Ja, klara sig utan dem skulle man absolut inte göra.

Kram Dila

Glöm aldrig det goda som kommer ur svårigheter. Det är bevis på din förmåga och ger självtillit när du står inför nya hinder / Paulo Coelho