Saturday, November 10, 2012

It´s over and I`m alive


Helvetesveckan är äntligen över och jag överlevde med nöd och näppe. Omdömesskrivning in i det sista och en vecka med utvecklingssamtal för en och en halv klass tar på krafterna (har avlastat en kollega vars mamma gått bort). I onsdags hade jag samtal från halv åtta på morgonen till halv åtta på kvällen och resten av samtalen klämdes in på all ledig planeringstid. Men nu är det över och det känns underbart skönt. Nästa vecka är det ämneskonferens i samhällskunskap, gymnasiemässa och Öppet hus men sen blir det ganska lugnt fram tills det är dags att sätta betyg.


Puss

Det var så underbart skönt att få ta fredag igår men jag var så fruktansvärt trött att jag upptäckte på vägen hem att min datorväska (med dator i) var borta. Lätt panikslagen kunde jag till slut konstatera (efter ett telefonsamtal) att den stod kvar i soffan i personalrummet där jag tydligen hade ställt ifrån mig den. Det viktigaste var i alla fall att jag kom ihåg att ta med mig Hilmer hem från dagis på vägen hem. Det blev en skön mysfredag med familjen; god mat och filmmys i soffan (Björnbröder 2). Halv tio låg vi i sängen hela familjen och snarkade ljudligt.

Idag har vi varit på 10-års kalas. Olivers kompis Emil (som också är son till min vän och kollega Anna) firade sin födelsedag. Nio stycken tio-åringar och en liten Hilmer röjde på rätt bra. Lek, spel, tacos, tårta och fika samt film föll alla i smaken. Både födelsedagsbarnet och gäster var väldigt nöjda.

Emil 10 årBilder: privata (Made by Dila)

6 comments:

Malin said...

Var rädd om dig vännen, vi har bara ett liv och vi får försöka lära oss prioritera. Du, liksom jag, sätter ju familjen först eller hur, låt inte jobbet suga musten ur dig.
Er fredag lät mysig, ja efter att datorn återfunnits och jag hoppas dagen och i morgon blir minst lika mysigt.
Tack för en underbar kommentar, precis vad jag behövde höra idag, hur visst du det?
Kramar

Anonymous said...

Hoppas du får det lite lugnare framöver.

Ellinor said...

Så länge som sådana där helvetesperioder är tidsbegränsade fixar man det allt som oftast och det är alltid lika skönt när man efteråt kan pusta ut.
Hoppas att helgen varit bra så här långt, att du haft tid till att samla nya krafter och att ni får en riktigt fin söndag tillsammans!
Kram

DILA said...

Tack, Malin. Visst måste vi prioritera och jag har blivit mycket bättre på detta. Tyvärr kommer det såna här perioder på jobbet när det är mycket. Men jag jobbar i princip ingenting hemma numera utan försöker att vara ledig när jag är det. Du är en underbar och vacker person Malin, både på insidan och utsidan. Glöm aldrig det!

Kram Dila

DILA said...

Brysselkakan: Det kommer att bli lugnare nu framöver som tur är :-)

Kram Dila

DILA said...

Tack, Ellinor. Vi har haft en härlig och lugn helg så nu är jag redo för en ny och som tur är lite lugnare vecka. Hoppas att du också haft en skön helg.

Kram Dila

Glöm aldrig det goda som kommer ur svårigheter. Det är bevis på din förmåga och ger självtillit när du står inför nya hinder / Paulo Coelho