Tuesday, January 08, 2008

Long time...

Cissi och jag lärde känna varandra när vi läste Historia A tillsammans på högskolan. Vi kom genast bra överens och fann varandra snabbt. Hennes alltid glada humör och positiva attityd fick mig alltid att må bra. När hon klev in i ett rum så lystes det genast upp. Vi fortsatte att läsa Historia B tillsammans men sedan var hon tvungen att flytta hem till Hudiksvall igen på grund av privata problem hon själv inte kunde rå för. Det var sorgligt att skiljas och vi lovade att hålla kontakten. Men som det många gånger blir så rann allt ut i sanden, ett par sms:s lite nu och då var allt. Idag fick jag se henne på facebook. Till min förvåning stod det hemort Stockholm. Nyfiken som jag är lyfte jag luren och ringde. Mycket riktigt så hade hon nu flyttat till Stockholm och fortsatt sina lärarstudier där. En bruten relation hade fått henne att lyfta på vingarna ännu en gång. Cissi var fortfarande lika glad och sprallig som sist. Vi bestämde oss för att försöka träffas här under våren, nu när vi bor så nära igen. En timma på tåget är ju peace of cake för lite trevlig vänskap, eller hur? Här om dagen pratade jag och Linda B om hur viktigt det är att omge sig med människor som får en att må bra och som man trivs med. Varför slösa sin tid på relationer som får en att må dåligt och där man känner att man bara ger och ger men aldrig får något tillbaka. Är det värt att känna sig som en urvriden disktrasa när man träffat vissa så kallade vänner? Livet är alldeles för kort för att slösa energi på negativa saker!

4 comments:

Annapanna said...

Kloka tankar och rätt inställning, tjejen.

God fortsättning förresten.

Kram
AnnaPanna :-)

Fröken Isakson said...

Vad kul att du fått kontakt med Cissi igen, hon verkar så go =). Håller med, negativa människor och tankar ska man skita i. Kram

Dila said...

Annapanna: man måste ju försöka vara klok, i alla fall ibland. God forsättning själv förresten! Såg dig på Friskis idag men du hade så brottom att jag inte ens hann ropa på dig. =)
Fröken Isakson: Visst är hon go, den lilla Cissi! Bort med all negativitet!!!
Kram Dila

Annapanna said...

Ovanligt att jag hade bråttom. ;-)
Kul att du också tränar i källaren. Vi kanske kan sammanstråla på något pass framöver? Jag testade Core igår, grymt jobbigt, men kul. :-)

Glöm aldrig det goda som kommer ur svårigheter. Det är bevis på din förmåga och ger självtillit när du står inför nya hinder / Paulo Coelho