Rödbetspaj med fetaost.
6 personer
- 2,5 dl vetemjöl
- 75 g smör
- 1-1,5 dl kesella (10%)
- 600 g färska rödbetor
- 1 gul lök
- 1 msk smör
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 150 g fetaost (+ 150 g fetaost om man vill ha mer sälta)
- 4 ägg
- 2 dl matyoghurt
- 1 dl mjölk
- 1/2 dl hackad persilja
- 1 dl svarta oliver
2. Hacka ihop mjöl och smör, gärna i en matberedare.Tillsätt kesellan och arbeta snabbt ihop en deg. Kavla och tryck ut den i en pajform. Låt vila i kylen i 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
3. Börja med fyllningen. Skala och hacka löken. Fräs den i smör i en stekpanna ca 3 minuter. Tillsätt rödbetorna. Krydda med salt och peppar.
4. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i ca 10 minuter.
5. Mosa fetaosten grovt. Vispa ihop ägg, yoghurt och mjölk i en bunke. Rör ner fetaosten och persiljan. Lägg, rödbetor, lök och oliver i pajskalet. Häll över äggstanningen. Grädda mitt i ugnen i ca 40 minuter.
Smaklig måltid!
4 comments:
Låter gott! Älskar pajer, men är lite dålig på att laga det själv... (eller det blir inte av bara). Rödbetor är också en sån där grej som jag tänker att jag borde göra oftare! Bra idé alltså! :)
freedomtravel: Det var jätte gott! Vi är också dåliga på att göra pajer, undrar varför eftersom det är så smidigt och gott. Färska rödbetor är riktigt mumma!
Kram dila
*trycker på skriver ut direkt* Rödbetor OCH fetaost = paradiset!
Mia: Visst är det en perfekt kombination. Som kockarna brukar säga; smaker som gifter sig! Kan dock rekommendera att ha i lite mer fetaost.
Kram Dila
Post a Comment