Happy Sunday!
Halloncrostata
Pajdeg:
4,5 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
1 msk socker
115 gram kallt smör
0,5 dl kallt vatten (ev mer)
Fyllning:
5 dl hallon
1 dl socker
2 dl creme fraiche
1 dl socker
2 st äggulor
2 msk vetemjöl
2 msk vaniljsocker
1. Blanda vetemjöl, salt och socker i en matberedare. Skär smöret i små kuber och tillsätt det. Låt matberedaren snabbt pulsera ihop degen. Tillsätt det kalla vattnet, lite i taget. Degen ska fortfarande vara lite smulig. Plasta in degen och låt den stå kallt i 60 minuter.
2. Koka upp socker och hallon och låt småputtra i ca 10 minuter, tag av kastrullen från plattan så hallonen får svalna.
3. Vispa upp creme fraiche med socker. Tillsätt äggulorna en i taget. Rör sist i mjöl och vaniljsocker.
4. Kavla ut degen till en cirkel som är 1/2 cm tjock. Lägg i en pajform (ca 5 cm ska hänga ut över kanten).
5. Bred ut creme frichekrämen i pajformen, häll på hallonröran.
6. Vik över kanterna. Grädda i mitten av ugnen i 180 grader i ca 30 minuter.
4 comments:
Det har verkligen varit en fantastiskt skön helg och vädret skall vi absolut inte klaga på. Får hoppas att det håller i sig även under veckan.
Så god din kaka såg ut också, den får jag prova vid ett tillfälle!
Kram
Förstår att du trivs, önskar vi bodde mer som ni gör. Och du, den där kakan låter jättegod, har aldrig hört talas om den innan.
Kram
Den där såg jag minsann på FB:)))) Den måste jag testa. Japp vi åker till Lavendelodlingarna...Jag brukar klippa ner mina runt april, mitten kanske och sen kommer dom som ett apjut. Vad stod det som du läste? Jag gör säkert helt fel hihi. Kramkram A
Ellinor: Den var jätte god, så det kan jag rekommendera.
Malin: Mm, vi trivs väldigt bra med naturen in på knuten. Kakan var jätte god.
Anne: Säg bara till när vi ska åka
:) Läste i en inredningstidning att man ska klippa ner dem innan de börjar att blomma och då rejält. Frågan är bara hur mycket?
Kram Dila
Post a Comment